Sunday, June 15, 2014

Off topic: Istället för att segla bestämde vi oss för att resa till Sardinien med barn

Flög med Norwegian till Olbia och sedan hyrbil med barnstol 45 min söderut där vi bodde på Agriturismo Su Vrau ca 5 minuter ifrån Posada.


Agriturismot var inte direkt någon lantgård men erbjöd ett bra boende med fin pool, barnvänligt och fantastisk terass med solnedgång och utsikt över dalen och havet. Maten var godkänd men inte mer, kompenserades av ett mycket bra husvin. 


Posada är väl värd ett besök med promenad i dess äldre bydel som klättrar på en höjd. Dessutom bra närhet till fina stränder både i Budoni och Posada.


Bestämde oss sedan för att åka mot Bosa, som är en vacker Sardinsk stad som skimrar i pastellfärger. Vägen som korsar norra Sardinien är krokig men vacker då den passerar över bergsmassiv, mindre byar och möter havet i öster. I Bosa bodde vi på ett B&B, S Ammentu, rent och enkelt, bra frukost och framförallt svalt i hettan. Missa inte att äta middag i kvällssolen på serveringen på kajen söder om floden genom Bosa, alldeles intill bron.

Till sist vidare norrut mot Alghero på den fantastiskt vackra vägen som klättrar utmed kustremsan. Alghero erbjuder både skönt stadsliv med stort utbud av restauranger, trattorier, barer och den stora stadsnära och följaktligen turisttäta stranden, nedan.


Vår favorit var dock den betydligt mindre och mer paradisiska stranden som ligger exakt 10 km söder om Alghero, mot Bosa. Turkost vatten, kritvit sand och långgrund barnvänlig strand, men nästan inga turister hittar hit utan mestadels Italienare njuter av bad och den bästa Spagethi Vongole jag ätit på restaurangens veranda alldeles vid strandkanten.


No comments:

Post a Comment